ALTERNA Bamboo Smooth Kendi Oil (Dry Oil Mist)

Alterna – anses vara en av de lyxigare tillverkarna. Den kaliforniska kombinationen av perfektion och innovation kännetecknar alla deras produkter.

De ovanliga och unika ingredienserna gör att tillverkaren ofta kan presentera helt nya lösningar och metoder för hårvård.

alterna-kendi-oil-dry-oil-mist-frizz-contro

Egenskaper/sammansättning

Bamboo Smooth Kendi Oil ska ge den vars hår har mellanhög porositet kontroll över statiskt hår. Den torra sprejen rekommenderas för styling. Kendis sprej gör håret motståndskraftigt och elastiskt. Håret blir starkare, glansigare och ser bättre ut. En stor fördel är att oljan skyddar mot höga temperaturer som annars kan skada hårets struktur.

Den mjukgörande oljan för fint och normalt hår kan leverera ett så fint resultat tack vare de naturliga ingredienserna. Grunden finns i ekologiskt extrakt från bambu, som har en stärkande effekt tack vare vitaminer, mineraler och aminosyra. Oljan har även en föryngrande och stärkande egenskap som beror på EFA (med omega) och antioxidanter. Kendi Bamboo innehåller även UV-filter.

Bamboo Smooth Kendi Oil innehåller många vegetabiliska oljor och extrakt, till exempel törelolja, solrosolja, olivolja, avokadoolja, jojobaolja, maracujaolja, butitiolja och druvkärnolja. Dessa naturliga ingredienser i sprejen är definitivt en fördel. Alterna Bamboo Kendi Oil innehåller inte parabener, mineraloljor eller sulfat, men den innehåller tyvärr glycerin, doftämnen och silikon.

Sammansättning/förpackning

Kendi Bamboo Dry Oil Mist har en nästan färglös och rinnig konsistens. Den har en lätt gulaktig nyans som inte är särskilt intensiv. Konsistens är så lätt som en sprej borde vara. Den absorberas väl och lämnar inget fett lager, så du kan vara säker på att håret inte tyngs ned. Alterna Bamboo Kendi Dry Oil Mist kan förvåna dig med sin fräscha doft, som påminner om bambuskott eller hö.

Kendi Dry Oil Mist har en smidig förpackning. Flaskan är gjord i plast, vilket minskar risken för skador, och den är bekväm att använda. Förpackningen är beige och brun, och överdelen är utrustad med en smidig doseringsanordning som gör att vi kan få fram rätt mängd olja och därmed ökar produktens effektivitet.

Användning/effekter

Dry Oil Bamboo Kendi kan användas på två sätt. Antingen i fuktigt hår innan styling för att underlätta kamning, eller i torrt hår för att göra det glansigare och motverka statiskt hår. Båda dessa metoder är enkla, och appliceringen underlättas tack vare den perfekta sprejmetoden.

Rekommenderas på grund av:

  • de naturliga oljorna och extrakten
  • den lätta konsistensen som absorberas snabbt
  • den tynger inte ner håret
  • behaglig, fräsch doft av bambuskott
  • smidig flaska med doseringsanordning
  • kan användas i fuktigt eller torrt hår

Nackdelar:

  • högt pris i jämförelse med andra oljor
  • silikon, doftämnen och glycerin