DOVE Pure Care Dry Oil (Nourishing Treatment)

Dove – det kända kosmetikaföretaget som alltid finns där för kunderna och deras dilemma. När Dove lanserar nya produkter följer de mottot att kvinnlighet ska vårdas. På så sätt uppmärksammar de kroppen och dess behov.

Det började med en tvål men idag erbjuder varumärket ett flertal produkter, inklusive håroljor.

dove-advanced-hair-series-pure-care-dry-oil

Egenskaper/sammansättning

Dove Pure Care Dry Oil är en hårolja som har tagits fram för alla sorters hår. Som namnet antyder är oljan en vårdande behandling som baseras på afrikansk macadamiaolja. Den vårdar svagt och torrt hår som ofta drabbas av håravfall. Redan vid den första appliceringen av Dove Oil blir håret starkt, fylligt, glansigt och mer elastiskt. Dove återställer hårets livlighet och skyddar det mot skadliga yttre faktorer.

Dove Nourishing Treatment kan erbjuda så goda egenskaper tack vare oljorna som utgör produktens grund. Den viktigaste av dessa är macadamiaolja, som är en av de mest populära vegetabiliska oljorna. Dove Pure Care Dry Oil har dessutom berikats med fem andra vegetabiliska oljor: kokosolja, sötmandelolja, solrosolja, palmolja och granatäppleolja, vars egenskaper motverkar åldrande.

Tyvärr innehåller Pure Care Dry Oil Nourishing Treatment med afrikansk macadamiaolja även stora mängder mineralolja och silikon. Det är dock små och irrelevanta delar om man ser till det stora hela.

Sammansättning/förpackning

Dove Pure Care Dry Oil är en guldfärgad hårolja. Den ser ut som vanliga håroljor, men är en av de mer rinniga sådana. Den vårdande oljan har en behaglig doft som ger applikationen en aromaterapeutisk atmosfär. Tyvärr försvinner doften fort och dröjer sig inte kvar i håret så länge som vi skulle önska.

För att underlätta appliceringen och slippa kladd har Dove utrustat sin produkt med en pump. Du slipper använda stora mängder olja, för den absorberas omedelbart, tynger inte ner håret, och orsakar inget oljigt lager. Pure Care Dry Oil Nourishing Treatment säljs i en glasflaska med smidig form. Den har ett elegant utseende, men är ganska tung och därmed lätt att tappa.

Användning/effekter

Dove Pure Care Dry Oil kan användas på flera sätt. Håroljan ger bäst resultat om du tar 3-4 dosernytvättat, fuktigt hår med början i mitten av håretsom tillskott för att förstärka andra produkters effekter.

Rekommenderas på grund av:

  • högt innehåll av macadamiaolja
  • baseras på naturliga oljor
  • lätt konsistens som absorberas väl
  • behaglig doft
  • passar alla sorters hår
  • smidig pump

Nackdelar:

  • tung glasflaska som är lät att krossa
  • innehåller mineraloljor och silikon
  • doften försvinner snabbt