KERASTASE Elixir Ultime (Oleo-Complexe)

Kerastase är en ledande tillverkare av hårvårdsprodukter. Det parisiska företaget specialiserar sig på skräddarsydd kosmetika för alla sorters hår.

Under de senaste månaderna har de gjort otroliga upptäckter gällande naturliga oljor för håret, som nu ingår i kollektionen Elixir Ultime.

KERASTASE-Elixir-Ultime

Egenskaper/sammansättning

Kerastase Elixir Ultime Oleo-Complexe är en universell hårolja för alla sorters hår vars främsta uppgift är att göra håret vackrare. De noggrant utvalda oljorna erbjuder en mångsidig omvårdnad i vardagen. De fyra vårdande oljorna gör håret vackrare efter bara ett par droppars användning. Håret blir glansigt och silkeslent.

Bland de fyra håroljorna är den främsta majsolja, som vårdar håret och lindrar irritationer i hårbotten. Produkten innehåller även en stor del arganolja, som skyddar mot värme och har föryngrande egenskaper. Naturlig kameliaolja gör håret mjukare och glansigare, medan pracaxiolja stärker dess struktur.

Förutom de fyra vårdande oljorna innehåller Kerastase Elixir Ultime ombytligt silikon som enkelt kan tvättas bort. Detta gör håret mjukare och skyddar det. Tyvärr kan ämnena också leda till oljig hårbotten och tynga ner håret. Dessutom innehåller produkten även alkohol. Med så många vårdande ämnen kan man förvänta sig en produkt som absorberas väl, men faktum är att den orsakar torrhet och irritation.

Sammansättning/förpackning

Kerastase Elixir Ultime har en gyllene färg och tjock konsistens. I teorin ska den passa för alla sorters hår, men i verkligheten kan den vara för tung för tunt hår. Den är definitivt bättre lämpad för tjockt och statiskt hår. Den har en mycket stark, parfymerad doft som är lite söt men inte kvävande.

Något som kännetecknar oljorna i serien Elixir Ultime är eleganta förpackningar. Elixir Ultime Oleo-Complexe säljs i en tjock, tung glasflaska med en smidig pump som underlättar appliceringen. Den enda nackdelen är att det kan vara lätt att tappa och krossa flaskan om man har oljiga händer.

Användning/effekter

Tillverkaren rekommenderar tre olika appliceringsmetoder, beroende på vilket resultat du önskar. För att underlätta kamning kan Elixir Ultime appliceras i hår som torkats med hårtork. För glansigt hår kan den appliceras i stylat hår, aningen i hela håret eller bara i topparna. Slutligen kan den användas i vardagen för att skydda håret mot skadliga faktorer.

Rekommenderas på grund av:

  • innehåller fyra värdefulla oljor
  • universell förskönande produkt
  • mycket elegant design
  • smidig pump som underlättar appliceringen
  • passar alla sorters hår
  • behaglig, sötaktig doft

Nackdelar:

  • innehåller ingredienser som kan irritera
  • dyrt
  • osmidig glasflaska som lätt går sönder
  • kan tynga ner tungt hår