GLISS KUR Thermo-Protect (Blow-Dry Oil)

Gliss Kur är ett nästan 50 år gammalt varumärke som härstammar från Schwarzkopf. De tillverkar produkter som ska uppfylla drömmen om glansigt, mjukt och friskt hår.

Samtliga serier ska matcha hårets behov och uppfylla noggrant utvalda aktiva ämnen.

GLISS-KUR-Thermo-Protect

Egenskaper/sammansättning

Thermo-Protect Gliss Kur Blow-Dry Oil är en produkt som baseras på formulan Thermo Protect. Den innehåller nio förskönande oljor vars fjäderlätta formula skyddar håret och gör det mjukare. Produkten passar alla sorters hår som behöver lite extra stöd innan styling och torkning.

Gliss Kur Thermo-Protect innehåller nio oljor. De första två är solrosolja och arganolja, som vårdar, återfuktar och stärker. De skyddar även håret mot höga temperaturer. Dessutom innehåller Gliss Kur färgtistelolja (som skapar ett skyddande lager på håret), macadamiaolja som absorberas perfekt, olivolja som gör håret glansigare, sötmandelolja och aprikosolja (som vårdar håret). Slutligen innehåller den sesamolja och den mycket värdefulla rosenolja.

Gliss Kur Blow-Dry Oil innehåller även UV-filter som skyddar håret mot solens skadliga strålar. Oljorna har dock samma funktion, så denna ingrediens är egentligen överflödig. Dessutom kan konserveringsämnena och doftämnena irritera känslig hy.

Sammansättning/förpackning

Gliss Kur Thermo-Protect Blow-Dry Oil är en rinnig olja. Det kan vara en fördel eftersom den inte tynger ner håret, och eftersom den absorberas enkelt. Å andra sidan är det lätt att använda för mycket. Den söta doften av honung är inte intensiv, men den dröjer sig kvar i håret. Oljan har en intensivt gul färg.

Produktens design är inte särskilt vacker, men man kan inte förvänta sig mer av den här sortens prisvärda håroljor. Gliss Kur Blow-Dry Oil säljs i en plastflaska som är ganska platt och smal. Den är lätt att hålla i även när den blir kladdig. Sprejformatet underlättar appliceringen och ökar dess effektivitet. Den fördelar oljan i håret och lämnar inga oljiga fläckar.

Användning/effekter

Gliss Kur Blow-Dry Oil används när man behöver styling. Oljan ska appliceras efter hårtvätt, innan styling. Du kan torka håret med hårtork, men det ska fortfarande vara fuktigt när du sprejar det med produkten. Var försiktig så att du inte sprejar den i ögonen. Fördela produkten noggrant och jämnt.

Rekommenderas på grund av:

 • innehåller nio naturliga oljor
 • Thermo Protect-teknik som underlättar styling
 • absorberas enkelt av håret och hårbotten
 • smidig flaska och sprejanordning
 • framtagen för styling
 • söt honungsdoft
 • lätt konsistens

Nackdelar:

 • innehåller ämnen som kan skada
 • låg kvalitet i design och förpackningen
 • kan irritera ögonen om du sprejar fel
 • endast någorlunda effektiv