L’OREAL Mythic Oil (Nourishing Oil)

L’Oreal Paris – det världsberömda märket som är känt för sina professionella hårvårdsprodukter. Företaget tillverkar unika och moderna produkter för både kvinnor och män.

En av dessa är serien Mythic Oil,som innehåller några av de mest populära och vårdande oljorna för alla sorters hår.

loreal-mythic-oil-nourishing-oilEgenskaper/sammansättning

L’Oreal Mythic Oil Nourishing Oil är en kosmetisk produkt vars uppgift är att förse alla sorters hår med vårdande ämnen. Dess främsta mål är att ge håret en komplex omvårdnad, för att på så sätt göra det silkeslent, glansigt och elastiskt. En viktig faktor är att oljan kan användas i preventivt syfte för friskt hår, eller för intensiv omvårdnad av svagt hår.

Mythic Oil Nourishing Oil innehåller två oljor som ansvarar för dessa egenskaper, och dessa utgör grunden för produkten. Vi pratar naturligtvis om avokadoolja med vitamin A, B, E, H, K, PP och F samt skvalen, som tränger in i håret och huden. Den andra oljan är druvkärnolja, som har ett högt innehåll av EFA, vitamin E, och andra vårdande ämnen.

Tyvärr innehåller Mythic Oil Nourishing Oil två oljor av 20 ingredienser, vilket innebär att majoriteten av ingredienserna är andra ämnen. Några av dessa är konserveringsämnenalkohol och mjukgörande ämnen.

Sammansättning/förpackning

Mythic Oil Nourishing Oil är färglös och ganska rinnig. I början tror man att oljan är guldfärgad, men det är bara den tjocka glasflaskan. Produkten har en behaglig doft som dröjer sig kvar länge i håret.

Flaskan är elegant och mycket smidig, men vi föredrar plastflaskor eftersom de inte är lika lätta att krossa. En stor fördel med den här flaskan är dock doseringsanordningen. Flaskan har en pump som underlättar doseringen och minskar risken för att tynga ner håret. Vi måste även nämna det faktum att L’Oreal Nourishing Oil absorberas väl.

Användning/effekter

Samtliga håroljor i serien L’Oreal Nourishing Oil används på samma sätt. Eftersom oljan innehåller många skadliga ämnen är den olämplig för hårbotten. En (max två) doser ska appliceras i torrt eller fuktigt hår. Om du använder Mythic Oil i torrt hår underlättar styling, och om du har den i fuktigt tränger den igenom håret och vårdar det både på insidan och utsidan.

Rekommenderas på grund av:

  • innehåller två naturliga oljor
  • lätt konsistens som enkelt absorberas
  • ergonomisk flaska med smidig doseringsanordning
  • behaglig doft
  • vårdande egenskaper
  • komplex omvårdnad

Nackdelar:

  • glasflaska som enkelt kan gå sönder
  • innehåller artificiella ämnen
  • innehåller alkohol och konserveringsämnen